טחורים


 יציאת טחורים הינה תופעה שכיחה המתבטאת ברקמות נפוחות המכילות וורידים בפי הטבעת או בחלק התחתון של החלחולת.  מעבר להרגשת אי נוחות הטחורים יכולים לבלוט, לדמם, להביא להיווצרותו של קריש דם ואף לגרום לדלקת.

 

גורמים לטחורים:

  • -      עצירות (הגורם העיקרי לטחורים)
  • -      לחץ תוך בטני מוגבר בעת עצירות או בעת יציאה וכן במצבים של שיעול או הקאות כרוניות.
  • -      הריון ולידה.
  • -      עודף משקל.
  • -      נשיאת משאות כבדים.
  • -      חולשת טונוס שרירי ו/או נטייה לעצירות בעקבות שימוש בתרופות ו/או שינוי בחילוף חומרים.
  • -      מצבי לחץ וסטרס.
  • -      תורשה- חולשת וורידים גנטית.
  • -      ניקיון ושפשוף יתר של פי הטבעת וסביבתו או היגיינה לקוייה בפי הטבעת.
  • -      מחלת כבד המעלה את הלחץ בווריד השער.

 

טיפול טבעי 

  • -        הקלה על התסמינים, במשחות וקרמים המכילים צמחי מרפא ושמנים אתריים 
  • -        חיזוק כלי הדם הורידיים (הגורם העיקרי ל תכופות הנטייה להיווצרות טחורים). שימוש בתבלינים מחממים כמו ג'ינג'רקינמון, הל וכד' המשפרים את זרימת הדם ההיקפית 
  • -        מניעת עצירות - בעיקר ע"י תפריט מאוזן ועשיר הכולל סיבים תזונתיים רבים ושתייה מרובה של נוזלים  טיפים נוספים לטיפול בעצירות  

 

 

טיפים באורח חיים להקלה ומניעה:

-        הימנעות ממאמץ בעת הוצאת צואה.

-        הימנעות מהתאפקות בעת דחף ליציאה.

-        הימנעות מעמידה או ישיבה ממושכים.

-        לאחר יציאה מומלץ להשתמש במגבונים לחים או שטיפה במים פושרים לניקוי פי הטבעת. לאחר מכן יש לייבש את המקום ולשמור עליו מאוורר.

-        ישיבה באמבט המכיל שמנים כגון לבנדר המסייעים להרפיה וחיטוי.

-        הימנעות מגירוד המקום.

-        שימוש בבגדים רפויים השומְרִים על יובש ואוורור.

-        פעילות גופנית אשר משפרת את זרימת הדם ואת תפקוד מערכת העיכול ומסייעת לקיום יציאות תקינות.

 

טיפים בתזונה להקלה ומניעה:

 

הגברת צריכה של:

-        מזונות עשירים בסיבים שמסייעים לפינוי פסולת מן הגוף, משפרים את פלורת המעי ומגנים על ריריות מערכת העיכול. כמו דגנים מלאים, ירקות, פירות, קטניות, שיבולת שועל, סובין, זרעי פשתן ועוד.

-        נוזלים- שתייה של חליטות צמחי מרפא ומים (8-10 כוסות מים ביום) מסייעת לריכוך הצואה וליציאות תקינות.

-        במצבי עצירות ניתן להשתמש במרככי צואה טבעיים כגון שזיפים, תאנים, שמן זית וכד'.

-        ירקות שורש כתומים (בטטה, דלעת וגזר) אשר עשירים בויטמינים ומינרלים המסייעים לתפקוד תקין ולשיקום של מערכת העיכול.

-        פירות יער, אוכמניות, דודבנים, אוסנה וכד' המסייעים בחיזוק כלי הדם.

-        מזונות טריים ומלאים המכילים ויטמיני B חיוניים להגנה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול. כגון: דגנים מלאים (אורז מלא,שיבולת שועל, קינואה, גריסים וכד'), קטניות (עדשים, שעועית וכד'), ירקות (ירקות ירוקים עליים, נבטים, ירקות שורש וכד'), פירות (תפוחים, אגסים, פפאיה וכד') ושמרי בירה. 

-        ירקות ופירות כמקור לנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים החיוניים לאיחוי הפיסורה ולמניעת הישנותה.

-        מזון מבושל וירקות כתומים המחזקים את הטחול שבעיני הרפואה הסינית אחראי על אחזקת הדם בכליו ומונע צניחת איברים.

 

הימנעות או הפחתת צריכה של:

-        מזונות מעודדי דלקת וקשים לעיכול כגון: שומנים רווים או חלבון מן החי (בשר, עוף, חלב ומוצריו).

-        מזונות חריפים, מטוגנים ומתובלים יתר על המידה.

-        ממריצים כגון קפאין אשר עלולים להחריף מצבי עצירות.

-        פחמימות פשוטות (קמח לבן, סוכר לבן) המחלישות את מערכת העיכול וגורמות לצואה קשה.

-        מזונות תעשייתיים, מעובדים ומשוּמרים המכילים צבעי מאכל וחומרי טעם וריח אשר מחלישים את מערכת העיכול.

 


צמחי מרפא להקלה ומניעה:

 

 

שמנים אתריים להקלה ומניעה:

 

 

 אם תתמקדו ב,חיזוק מערכת החיסון

 סיכוי נמוך מאוד שתפגשו שוב עם טחורים, או כל מחלה אחרת

 

            בריאות ובשורות טובות


         אברהם מור קצב

 

logo בניית אתרים