טחורים
גורמים לטחורים:
- - עצירות (הגורם העיקרי לטחורים)
- - לחץ תוך בטני מוגבר בעת עצירות או בעת יציאה וכן במצבים של שיעול או הקאות כרוניות.
- - הריון ולידה.
- - עודף משקל.
- - נשיאת משאות כבדים.
- - חולשת טונוס שרירי ו/או נטייה לעצירות בעקבות שימוש בתרופות ו/או שינוי בחילוף חומרים.
- - מצבי לחץ וסטרס.
- - תורשה- חולשת וורידים גנטית.
- - ניקיון ושפשוף יתר של פי הטבעת וסביבתו או היגיינה לקוייה בפי הטבעת.
- - מחלת כבד המעלה את הלחץ בווריד השער.
טיפול טבעי
- - הקלה על התסמינים, במשחות וקרמים המכילים צמחי מרפא ושמנים אתריים
- - חיזוק כלי הדם הורידיים (הגורם העיקרי ל תכופות הנטייה להיווצרות טחורים). שימוש בתבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר, קינמון, הל וכד' המשפרים את זרימת הדם ההיקפית
- - מניעת עצירות - בעיקר ע"י תפריט מאוזן ועשיר הכולל סיבים תזונתיים רבים ושתייה מרובה של נוזלים טיפים נוספים לטיפול בעצירות
טיפים באורח חיים להקלה ומניעה:
- הימנעות ממאמץ בעת הוצאת צואה.
- הימנעות מהתאפקות בעת דחף ליציאה.
- הימנעות מעמידה או ישיבה ממושכים.
- לאחר יציאה מומלץ להשתמש במגבונים לחים או שטיפה במים פושרים לניקוי פי הטבעת. לאחר מכן יש לייבש את המקום ולשמור עליו מאוורר.
- ישיבה באמבט המכיל שמנים כגון לבנדר המסייעים להרפיה וחיטוי.
- הימנעות מגירוד המקום.
- שימוש בבגדים רפויים השומְרִים על יובש ואוורור.
- פעילות גופנית אשר משפרת את זרימת הדם ואת תפקוד מערכת העיכול ומסייעת לקיום יציאות תקינות.
טיפים בתזונה להקלה ומניעה:
הגברת צריכה של:
- מזונות עשירים בסיבים שמסייעים לפינוי פסולת מן הגוף, משפרים את פלורת המעי ומגנים על ריריות מערכת העיכול. כמו דגנים מלאים, ירקות, פירות, קטניות, שיבולת שועל, סובין, זרעי פשתן ועוד.
- נוזלים- שתייה של חליטות צמחי מרפא ומים (8-10 כוסות מים ביום) מסייעת לריכוך הצואה וליציאות תקינות.
- במצבי עצירות ניתן להשתמש במרככי צואה טבעיים כגון שזיפים, תאנים, שמן זית וכד'.
- ירקות שורש כתומים (בטטה, דלעת וגזר) אשר עשירים בויטמינים ומינרלים המסייעים לתפקוד תקין ולשיקום של מערכת העיכול.
- פירות יער, אוכמניות, דודבנים, אוסנה וכד' המסייעים בחיזוק כלי הדם.
- מזונות טריים ומלאים המכילים ויטמיני B חיוניים להגנה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול. כגון: דגנים מלאים (אורז מלא,שיבולת שועל, קינואה, גריסים וכד'), קטניות (עדשים, שעועית וכד'), ירקות (ירקות ירוקים עליים, נבטים, ירקות שורש וכד'), פירות (תפוחים, אגסים, פפאיה וכד') ושמרי בירה.
- ירקות ופירות כמקור לנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים החיוניים לאיחוי הפיסורה ולמניעת הישנותה.
- מזון מבושל וירקות כתומים המחזקים את הטחול שבעיני הרפואה הסינית אחראי על אחזקת הדם בכליו ומונע צניחת איברים.
הימנעות או הפחתת צריכה של:
- מזונות מעודדי דלקת וקשים לעיכול כגון: שומנים רווים או חלבון מן החי (בשר, עוף, חלב ומוצריו).
- מזונות חריפים, מטוגנים ומתובלים יתר על המידה.
- ממריצים כגון קפאין אשר עלולים להחריף מצבי עצירות.
- פחמימות פשוטות (קמח לבן, סוכר לבן) המחלישות את מערכת העיכול וגורמות לצואה קשה.
- מזונות תעשייתיים, מעובדים ומשוּמרים המכילים צבעי מאכל וחומרי טעם וריח אשר מחלישים את מערכת העיכול.
צמחי מרפא להקלה ומניעה:
- מקדמי החלמה כגון ציפורני החתול (Calendula officinalis) ולבנדר (Lavandula officinalis),
- צמחי מרפא מכווצים כגון הממליס (Hamamelis virginiana), ברוש (Cupressus sempervirens) וילקוט הרועים (Capsella bursa pastoris)
- מחזקי כלי דם כגון עצבונית החורש / מטאטא הרועים (Ruscus aculeatus), אכילאה (Achillea millefolium), ערמונית הסוסים (Aesculus hippocastanum) וספלילה (Centella asiatica).
שמנים אתריים להקלה ומניעה:
- מחזקי כלי דם כגון: ג'וניפר (Juniperus communis), ברוש (Cupressus semperirens), אורן (Pinus sylvestris), מור (Commiphora myrrha), הדס (Myrtus communis), הליקריסום (Helichrysum italicum).
משפרי זרימת דם כגון: ברוש (Cupressus semperirens), קוריאנדר (Coriandrum sativum), מור (Commiphora myrrha), ג'ינג'ר (Zingiber officinalis) וגרניום (Pelargonium graveolens).
משככי כאב כגון: לבנדר (Lavandula officinalis), קג'פוט (Melaleuca leucodendron) מנטה (Mentha piperita), ג'ינג'ר (Zingiber officinalis) או מור (Commiphora myrrha).
משפרי עיכול כגון: רוזמרין (Rosmarinus officinalis), מנטה (Mentha piperita), לימון (Citrus limonum), ג'ינג'ר (Zingiber officinalis), או כוסברה (Coriandrum sativum).-
- להגנה ושיקום של האזור הפגוע, חשוב גם להשתמש בויטמין E
אם תתמקדו ב,חיזוק מערכת החיסון
סיכוי נמוך מאוד שתפגשו שוב עם טחורים, או כל מחלה אחרת
בריאות ובשורות טובות